Hooggevoeligheid

Je hoort het steeds meer. Kinderen die hooggevoelig zijn. In iedere klas zit wel een aantal kinderen die extra gevoelig zijn voor prikkels, geluiden en energieën van andere kinderen. Hierdoor kunnen ze drukker worden, stiller, sneller vermoeid of gedrag van andere kinderen overnemen. 

Hooggevoelige kinderen snappen andere kinderen ook niet altijd. Waarom zijn de anderen zo ongevoelig? Zijn zij dan niet bang? Waarom volgen ze de regels niet? Of waarom doen ze elkaar pijn? Ze snappen ook niet dat andere kinderen een stuk 'informatie' missen die de hooggevoelige kinderen wel ontvangen. Soms ontvangen ze zoveel informatie dat ze gaan 'zweven'. Het helpt hen om ze terug te halen naar het 'hier en nu'

 

Vaak zijn hooggevoelige kinderen ook nog eens erg wijs. Hun ziel heeft al veel kennis bij zich. Dit maakt dat ze soms moeilijk in de traditionele kinderrol passen.

Er zijn veel verschillende professionals die gespecialiseerd zijn in hooggevoelige kinderen. Ieder heeft een eigen aanpak of specialiteit. Neem even de tijd om goed te kijken wat voor behandelmethoden er zijn en welke professional dit aanbiedt. Voor hooggevoelige kinderen geldt zeker dat een goed gevoel bij de professional belangrijker is dan de methode. 

Aanbieders
Workshops & Wisdom Courses

Klik hier voor een overzicht van workshops, cursussen, Wisdom Courses en activiteiten.

Blogs

Klik hier om de blogs over hooggevoeligheid.

Roze en Black Butterfly

Marjolein heeft een eigen methode ontwikkeld waardoor bij kinderen (en volwassenen) getest kan worden op welke manier kinderen het beste leren. 

Reflexology baby's/ Bach Flowers/ Mindfulness

Emma Romano Crespo

         eromcre@hotmail.com

Nirai

Niraï kan op energetisch niveau met kinderen praten. Ook heeft ze een opleiding Traumahealing (voor volwassenen) gevolgd waarbij het trauma op energieniveau wordt verwijderd.

Kinderfluisteraar/
Traumahealer

Niraï Melis

Roze en Black Butterfly

Tijdensde barsbehandeling 
ontspannen kinderen door middel van zachte aanrakingen op het hoofd.

Barsbehandelingen

Judith van Etten

             info@casanirai.nl

20171111_145156.jpg

Sharoepa is gespecialiseerd in scheidingen. Ze werkt vanuit een spirituele inslag en kijkt per kind wat voor hulp hij/zij nodig heeft. Je kunt ook bij haar terecht voor hulp bij pesten, onzekerheid, depressie, hechting en innerlijk kind. 

Kinderen van 5 tot 18 jaar

Kinder & Jeugdcoach/
Kindertherapeut io

Sharoepa
Janki

www.sharoepa.j@gmail.com">www.sharoepa.j@gmail.com

marjolein-van-bodegom-2.jpg

Marjolein heeft een eigen methode ontwikkeld waardoor bij kinderen (en volwassenen) getest kunnen worden op welke manier kinderen het beste leren. 

MILS - leerstrategieën

Drs Marjolein

Van Bodegom

Vidya

Vidya is gespecialiseerd in beelddenken, bewegend leren, huilbaby's, puberpeuters en veilige hechting

Kinderen van 0 tot 12 jaar

Kindercoach/
Pedagoog

Vidya Dickhof-Adjohia

_DSC6871.JPG

Marcia heeft jaren ervaring als Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandelaar bij de GGZ. Haar specialismen zijn:

Kinderen met verstandelijke beperking, psychiatrie; ADHD, Autisme, Angsten e.d.), rouwver-werking en Mindfulness Opvoeden

Mindfulnes/
Gezinsbehandelaar

Marcia
Oussoren