Rondom Zwangerschap en Bevalling

Gezond zwanger zijn wil iedereen wel. Soms lukt het niet, twijfel je of heb je hulp nodig om het wel te laten lukken. Gelukkig zijn er professionals die je kunnen helpen.

Wel of niet zwanger worden?

Het gebeurt regelmatig dat vrouwen ongepland zwanger worden. De keuze is dan al voor je gemaakt. Maar andere vrouwen twijfelen wel of ze zwanger willen worden. Kinderen nemen is een grote verantwoordelijkheid. Of je wilt kinderen, maar kunt ze niet krijgen. Vrouwencoaches kunnen je helpen om antwoord te vinden op je vragen, of gewoon een luisterend oor bieden. 

 

Hypnobirthing

Hypnobirthing leert je hoe je volledig kunt ontspannen tijdens de bevalling, waardoor de bevalling veel minder pijn doet of zelfs pijnloos is. Je leert ankers in je lichaam aan te maken waardoor er extra pijnstillende hormonen vrij komen. Daarnaast leer je jezelf in een ontspannende staat te brengen. 

De kinderfluisteraar

De Kinderfluisteraar kan al contact maken met je kind en vragen die hebt beantwoorden. Ook kan de kinderfluisteraar al aangeven wat het kind van jou nodig heeft tijdens de zwangerschap of na de geboorte. Ook kan zij contact leggen met kinderen die zijn overleden tijdens de zwangerschap.

Als het mis gaat

Regelmatig gaat een zwangerschap mis. Er kan een miskraam zijn, doodgeboren kindje of complicaties in de zwangerschap. Het verwerken van een vervelende eerdere bevallingservaring of het verklaren van gedrag bij je jezelf of je kind op basis van geboortepatronen die ontstaan zijn tijdens de periode rondom zwangerschap en bevalling kan bij Petra Lomartire. Zij gebruikt de Geboorte in Kaart methode. Je kunt ook in gesprek met de vrouwencoach of gespecialiseerde psycholoog om dit verlies te verwerken. 

Aanbieders
Workshops & Wisdom Courses

Klik hier voor een overzicht van workshops, cursussen, Wisdom Courses en activiteiten.

Blogs

Klik hier om de blogs over Zwangerschap en Hypnobirthing te lezen.

Roze en Black Butterfly

Emma leert je hoe je je kindje rustig kan met reflexology. Deze techniek kan het kindje ook helen. Ze heeft speciale cursussen voor zwangere vrouwen. Daarnaast werkt ze met Bach Bloesems, mindfullness en aromatherapie.

Reflexology baby's/ Bach Flowers/ Mindfulness

Emma Romano Crespo

         eromcre@hotmail.com

Over_ons_zwartwit (1).jpg

Tanja ondersteunt zwangeren-to-be bij vragen zoals: de twijfel om wel of niet aan kinderen te beginnen; vruchtbaarheidsproblemen; het krijgen van een miskraam;  verlies van een pasgeboren kindje; ongewenste kinderloosheid; onzekerheid over de moederrol; moeite de balans te hervinden als kersverse moeder; angst voor de zwangerschap/bevalling/kraamtijd; sombere gevoelens in plaats van een roze wolk of relatieproblemen als gevolg van deze zaken

GZ-Psychologe

Tanja van Assendelft

Over_ons_zwartwit (1).jpg

Nina ondersteunt zwangeren-to-be bij vragen zoals: de twijfel om wel of niet aan kinderen te beginnen; vruchtbaarheidsproblemen; het krijgen van een miskraam;  verlies van een pasgeboren kindje; ongewenste kinderloosheid; onzekerheid over de moederrol; moeite de balans te hervinden als kersverse moeder; angst voor de zwangerschap/bevalling/kraamtijd; sombere gevoelens in plaats van een roze wolk of relatieproblemen als gevolg van deze zaken

Vrouwencoach

Nina Rang

Nirai

Niraï kan op energetisch niveau met kinderen praten. Ook heeft ze een opleiding Traumahealing (voor volwassenen) gevolgd waarbij het trauma op energieniveau wordt verwijderd.

Kinderfluisteraar/
Traumahealer

Niraï Melis

MG_2248-2-210x300.jpg

Petra helpt je om ontspannen te bevallen. Dit doet zij door haar hypnobirthingcursussen. Je kunt bij haar ook terecht voor het verwerken van nare ervaringen tijdens een geboorte of miskraam. Zij gebruikt de Geboorte in Kaart methode.

Hypnobirthing/
Zwangerschapscoach

Essentiële oliën

Petra Lomartire